GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL 'GILKO MERELBEKE'

Vestigingsplaats Kloosterstraat

Kloosterstraat 19
9820 Merelbeke
Tel.: 09/210 35 70

Op de Kloosterstraat zijn er parallelklassen tot en met de 1ste graad.  Dat wil zeggen dat er telkens 2 klassen zijn van éénzelfde kleuterklas en van het 1ste en 2de leerjaar.
We streven ernaar om telkens 2 klassen te maken van 24 leerlingen of kleuters. Vanaf de 2de en 3de graad organiseren we zowel jaarklassen als graadsklassen. We doen dit om tegemoet te komen aan de verschillende leerbehoeften van de kinderen. Als school en zorgteam oriënteren wij de kinderen naar een jaarklas of graadsklas. Bij deze manier van werken zetten we sterk in op klasdoorbrekend werk voor wereldoriëntatie. Projecten en thema's worden voor deze groepen per graad georganiseerd.
Op de Kloosterstraat zitten ongeveer 300 kinderen.  De kinderen leren omgaan met een grote groep.
We opteren er wel voor om de kleuters en de kinderen van de lagere school apart op te vangen. Er is een grote inzet op een vlotte overstap van kleuter naar lager. De kleuters van de 3de kleuterklas en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar hebben dagelijks nog een speeltijd samen.

Vestigingsplaats Bergwegel

Bergwegel 6
9820 Merelbeke
Tel.: 09/210 35 30

Op de Bergwegel zijn er graadsklassen.  Dat wil zeggen dat er telkens 2 kleuterklassen of leerjaren in dezelfde klas zitten.
Op die manier kunnen we 5 klassen organiseren. 
Op deze afdeling zitten een 100-tal kinderen.  De kinderen worden in een groene omgeving met een uitdagende speelplaats opgevangen.
De kinderen spelen allemaal samen tijdens de speeltijden en de middag. 

Vestigingsplaats Lemberge

Burgemeester Maenhautstraat 1
9820 Merelbeke
Tel.: 09/210 35 40

In Lemberge zijn er graadsklassen.  Dat wil zeggen dat er telkens 2 kleuterklassen of leerjaren in dezelfde klas zitten.
Op die manier kunnen we 5 klassen organiseren.
Op deze afdelingen zitten iets minder dan 100 kinderen.  De kinderen zitten in een nieuwbouw die voorzien is van alle hedendaags comfort.
De familiale sfeer en de inbedding in het sociaal leven van Lemberge is een typische meerwaarde van deze afdeling.